Naszą główną specjalnością jest żywienie zbiorowe, którym zajmujemy się od początku działalności firmy. Prowadzimy stołówki pracownicze i szkolne, zajmujemy się dostarczaniem gorących posiłków, a także obsługą bankietowo-konferencyjną firm.

Obsługa stołówek pracowniczych i szkolnych

Wieloletnie doświadczenie wyniesione z obsługi stołówek i bankietów przekłada się na wysoką jakość serwowanych potraw oraz precyzyjność usługi. Zaangażowanie oraz umiejętności naszych pracowników to gwarancja, że potrawy z naszej kuchni zawsze będą smaczne i podane na czas. Stawiamy na różnorodność w menu cateringowym, zatem mają Państwo pewność, że potrawy nie będą powtarzać się w menu przez co najmniej 20 dni.

Codzienne menu obiadowe w stołówkach wygląda następująco:

  • zupa (dwie do wyboru)
  • drugie danie:
    • drób, dodatek, surówka, kompot
    • wieprzowina, dodatek, surówka, kompot

* lub ryby, dodatek, surówka, kompot

  • danie jarskie
  • danie FIT
  • sałatki (trzy do wyboru)
  • deser
  • kompot

 

Menu układane jest z niepowtarzalnością potraw przez 20 dni na cały miesiąc.

Przykładowe menu 1

Przykładowe menu 2

Przykładowe menu 3

Przykładowe menu 4

 

W SPRAWIE OFERTY PROSIMY O KONTAKT TELEFONICZNY LUB MAILOWY

 


Firmy


Stołówka pracownicza MTU Aero Engines Polska w Tajęcinie k. Rzeszowa

Firma MTU AE jest wiodącym na świecie producentem silników samolotowych. W oddziale w Tajęcinie pracuje ok. 800 osób. Obsługujemy w niej stołówkę pracowniczą, która przygotowana została do pracy w systemie cateringowym, tzn. nie ma możliwości przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy ze względu na specyfikę firmy. Posiłki dostarczane są częściowo z naszej kuchni głównej z Wierzbnej k. Jarosławia, część jest przygotowywana z półproduktów na miejscu, aby zapewnić wysoką jakość dań – niektóre potrawy wymagają przygotowania i podania od razu, np. dania smażone, pieczone, świeże sałatki. Stołówkę obsługuje 7 osób, a pracownicy korzystają z niej od godziny 10:30-19:00. W stołówce obowiązuje system zamawiania posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem. Jest to program informatyczny specjalnie zamówiony przez MTU AE i wraz z systemem pracy, który tam wypracowaliśmy uważamy za wzorcowy. Korzysta z niej ok 500 osób.

 


Stołówka pracownicza Lear Corporation oddział Jarosław

Firma Lear Corporation to jeden z największych na świecie producentów z branży automotive. W oddziale w Jarosławiu pracuje ok. 3000 osób. Stołówka pozwala na przygotowywanie dań od surowca do gotowej potrawy i pracę tę wykonuje 6 osób. Czynna jest w godzinach 8:00-19:00. Nie obowiązuje tu system zamawiania posiłków, przez co praca wymaga większej organizacji i elastyczności ze względu na konieczność przewidywania ilości dań itp. Korzysta z niej ok 400 osób.

 


Stołówka pracownicza Axtone SA w Kańczudze

 

Firma Axtone SA jest dostawcą innowacyjnych rozwiązań dla taboru kolejowego, światowego lidera w zakresie systemów typu crash i urządzeń cięgłowo-zderznych oraz eksperta w dziedzinie technologii pochłaniania energii zderzeń. W oddziale firmy w Kańczudze pracuje ok. 330 osób i nie obowiązuje system zamawiania posiłków. Obsługując firmę Axtone SA, mamy okazję mierzyć się z trochę większymi i bardziej wymagającymi wyzwaniami gastronomicznymi z powodu dość częstej obecności w firmie gości z różnych stron świata. Podczas takich wizyt specjalnie zamawiane są dania dla gości – serwujemy wtedy przede wszystkim najlepsze dania kuchni polskiej, ale też kuchnię kraju, z którego pochodzą odwiedzający. Zdarzają się goście preferujący dania wegańskie czy z konieczności stosujący dietę bezglutenową. Korzysta z niej ok 220 osób.

 


Stołówka pracownicza O-I Produkcja Polska S.A Huta Szkła Jarosław

O-I jest największym na świecie producentem opakowań szklanych z siedzibą w amerykańskim Perrysburgu. W Polsce są obecni od 1993 roku i zatrudniają blisko 850 pracowników. Posiadają 2 huty o wieloletniej tradycji – największą hutę opakowań szklanych na świecie w Jarosławiu, gdzie pracuje ponad 500 osób oraz hutę w Antoninku k. Poznania.

– korzysta z niej ok 250 osób
– pracuje na niej 5 osób
– czynna 365 dni w roku, w godzinach 8:00 – 19:00
– kuchnia produkcyjna od surowca do gotowej potrawy
– to co odróżnia tą stołówkę to duża ilość zleceń cateringowych – goście, szkolenia, konferencje, itp.
oraz wydawanie potraw dla pracowników z automatu wendingowego na nocnej zmianie
– zapewniamy i obsługujemy również automaty wendingowe z herbatą i kawą
– zabezpieczamy wodę pitną dla pracowników poprzez system filtracji

 


Szkoły


Stołówka szkolna w Pruchniku

Prowadzimy ją od 2008 roku. Żywi się w niej 300 dzieci szkolnych i 100 przedszkolnych.


Stołówka szkolna w Wiązownicy

– przygotowujemy w niej 120 obiadów
– na miejscu 80 dzieci oraz w systemie cateringowym – 40 dzieci
– w kuchni tej pracują 3 osoby