Naszą główną specjalnością jest żywienie zbiorowe, którym zajmujemy się od początku działalności firmy. Prowadzimy stołówki pracownicze i szkolne, zajmujemy się dostarczaniem gorących posiłków, a także obsługą bankietowo-konferencyjną firm.

Obsługa stołówek pracowniczych i szkolnych

Wieloletnie doświadczenie wyniesione z obsługi stołówek i bankietów przekłada się na wysoką jakość serwowanych potraw oraz precyzyjność usługi. Zaangażowanie oraz umiejętności naszych pracowników to gwarancja, że potrawy z naszej kuchni zawsze będą smaczne i podane na czas. Stawiamy na różnorodność w menu cateringowym, zatem mają Państwo pewność, że potrawy nie będą powtarzać się w menu przez co najmniej 20 dni.

Codzienne menu obiadowe w stołówkach wygląda następująco:

  • zupa (dwie do wyboru)
  • drugie danie:
    • drób, dodatek, surówka, kompot
    • wieprzowina, dodatek, surówka, kompot

* lub ryby, dodatek, surówka, kompot

  • danie jarskie
  • danie FIT
  • sałatki (trzy do wyboru)
  • deser
  • kompot

 

Menu układane jest z niepowtarzalnością potraw przez 20 dni na cały miesiąc.

Przykładowe menu 1

Przykładowe menu 2

Przykładowe menu 3

Przykładowe menu 4

 

W SPRAWIE OFERTY PROSIMY O KONTAKT TELEFONICZNY LUB MAILOWY

 


Prowadzimy
stołówki w następujących firmach

 


Stołówka pracownicza MTU Aero Engines Polska w Tajęcinie k. Rzeszowa

– otwarcie: 07.01.2015

– zatrudnienie w MTU AE: ok 1100 osób

– dzienna ilość korzystających: ok 650 osób

– ilość zmian: 2

– system zamawiania posiłków: TAK

– dopłata do posiłku: TAK

– system: Kuchnia produkcyjna

– ilość pracowników stołówki: 11 osób

– jadłospis: Standardowy (zestawy obiadowe, danie dnia, dania pojedyncze/

potrawy: 2 zupy, 2 dania mięsne, 1 danie jarskie, 1 danie fit, 2 sałatki,

deser, 3 rodzaje kanapek, kompot)

– usługi dodatkowe: obsługa cateringowa, imprezy firmowe, dostawa owoców

O firmie MTU AE

Firma MTU AE jest wiodącym na świecie producentem silników samolotowych. W oddziale w Tajęcinie pracuje ok. 1000 osób. Obsługujemy w niej stołówkę pracowniczą, która przygotowana została do pracy w systemie cateringowym, tzn. nie ma możliwości przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy ze względu na specyfikę firmy. Posiłki dostarczane są częściowo z naszej kuchni głównej z Wierzbnej k. Jarosławia, część jest przygotowywana z półproduktów na miejscu, aby zapewnić wysoką jakość dań – niektóre potrawy wymagają przygotowania i podania od razu, np. dania smażone, pieczone, świeże sałatki. Stołówkę obsługuje 7 osób, a pracownicy korzystają z niej od godziny 10:30-19:00. W stołówce obowiązuje system zamawiania posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem. Jest to program informatyczny specjalnie zamówiony przez MTU AE i wraz z systemem pracy, który tam wypracowaliśmy uważamy za wzorcowy. Korzysta z niej ok 500 osób.

 


Stołówka pracownicza Lear Corporation oddział Jarosław

– otwarcie: 10.09.2014

– zatrudnienie w LEAR: ok 2000 osób

– dzienna ilość korzystających: ok 350 osób

– ilość zmian: 2

– system zamawiania posiłków: TAK/ NIE (hybrydowy)

– dopłata do posiłku: TAK

– system: Kuchnia produkcyjna

– ilość pracowników stołówki: 6 osób

– jadłospis: Standardowy (zestawy obiadowe, danie dnia, dania pojedyncze/

potrawy: 2 zupy, 2 dania mięsne, 1 danie jarskie, 1 danie fit, 2 sałatki,

deser, 3 rodzaje kanapek, kompot)

– usługi dodatkowe: dostawa owoców

O firmie Lear Corporation

Firma Lear Corporation to jeden z największych na świecie producentów z branży automotive. W oddziale w Jarosławiu pracuje ok. 3000 osób. Stołówka pozwala na przygotowywanie dań od surowca do gotowej potrawy i pracę tę wykonuje 6 osób. Czynna jest w godzinach 8:00-19:00. Nie obowiązuje tu system zamawiania posiłków, przez co praca wymaga większej organizacji i elastyczności ze względu na konieczność przewidywania ilości dań itp. Korzysta z niej ok 400 osób.

 


Stołówka pracownicza Axtone SA w Kańczudze

 

– otwarcie: 19.04.2012

– zatrudnienie w Axtone S.A.: ok 350 osób

– dzienna ilość korzystających: ok 220 osób

– ilość zmian: 2

– system zamawiania posiłków: NIE

– dopłata do posiłku: TAK

– system: Kuchnia produkcyjna

– ilość pracowników stołówki: 6 osób

– jadłospis: Standardowy (zestawy obiadowe, danie dnia, dania pojedyncze/
potrawy: 2 zupy, 2 dania mięsne, 1 danie jarskie, 1 danie fit, 2 sałatki,
deser, 3 rodzaje kanapek, kompot)

– usługi dodatkowe: obsługa cateringowa, imprezy firmowe, obsługa
herbaciarni

O firmie Axton SA

Firma Axtone SA jest dostawcą innowacyjnych rozwiązań dla taboru kolejowego, światowego lidera w zakresie systemów typu crash i urządzeń cięgłowo-zderznych oraz eksperta w dziedzinie technologii pochłaniania energii zderzeń. W oddziale firmy w Kańczudze pracuje ok. 330 osób i nie obowiązuje system zamawiania posiłków. Obsługując firmę Axtone SA, mamy okazję mierzyć się z trochę większymi i bardziej wymagającymi wyzwaniami gastronomicznymi z powodu dość częstej obecności w firmie gości z różnych stron świata. Podczas takich wizyt specjalnie zamawiane są dania dla gości – serwujemy wtedy przede wszystkim najlepsze dania kuchni polskiej, ale też kuchnię kraju, z którego pochodzą odwiedzający. Zdarzają się goście preferujący dania wegańskie czy z konieczności stosujący dietę bezglutenową. Korzysta z niej ok 220 osób.

 


Stołówka pracownicza O-I Produkcja Polska S.A Huta Szkła Jarosław

O firmie O-I Produkcja Polska S.A. Huta Szkła Jarosław

– otwarcie: 16.02.2018

– zatrudnienie w Huta Szkła Jarosław: ok 550 osób

– dzienna ilość korzystających: ok 200 osób

– ilość zmian: 2

– system zamawiania posiłków: NIE

– dopłata do posiłku: TAK

– system: Kuchnia produkcyjna

– ilość pracowników stołówki: 5 osób

– jadłospis: Standardowy (zestawy obiadowe, danie dnia, dania pojedyncze/

potrawy: 2 zupy, 2 dania mięsne, 1 danie jarskie, 1 danie fit, 2 sałatki,

deser, 3 rodzaje kanapek, kompot)

– usługi dodatkowe: obsługa cateringowa, obsługa eventowa, imprezy firmowe,

zapewnienie systemu filtracji wody pitnej, dostawa wody mineralnej, dostawa

mleka, automaty vendingowe

 


SANOFI w Rzeszowie

O firmie SANOFI

– otwarcie – 02.01.2019

– zatrudnienie – ok 300 osób

– ilość korzystających – ok 160 osób

– system zamawiania posiłków

– system stołówki – cateringowy

– usługi pozostałe: zlecenia cateringowe

 


Pratt&Whitney w Rzeszowie

O firmie Pratt&Whitney

– otwarcie: 07.01.2019

– zatrudnienie w PWR: ok 4000 osób

– dzienna ilość korzystających: ok 1250 osób

– ilość zmian: 2

– system zamawiania posiłków: TAK/ NIE (hybrydowy)

– dopłata do posiłku: NIE

– system: Kuchnia produkcyjna

– ilość pracowników stołówki: 20 osób

– jadłospis: Standardowy (zestawy obiadowe, danie dnia, dania pojedyncze/

potrawy: 2 zupy, 2 dania mięsne, 1 danie jarskie, 1 danie fit, 2 sałatki,

deser, 3 rodzaje kanapek, kompot)

– usługi dodatkowe: obsługa cateringowa, dostawa wody mineralnej, dostawa

mleka, obsługa herbaciarni


KOELNER Łańcucka Fabryka Śrub – Łańcut k/ Rzeszowa, województwo podkarpackie

– otwarcie: 28.11.2018

– zatrudnienie w Koelner: ok 500 osób

– dzienna ilość korzystających: ok 250 osób

– ilość zmian: 2

– system zamawiania posiłków: TAK

– dopłata do posiłku: TAK

– system: Kuchnia produkcyjna

– jadłospis: Standardowy (zestawy obiadowe, danie dnia, dania pojedyncze/
potrawy: 2 zupy, 2 dania mięsne, 1 danie jarskie, 1 danie fit, 2 sałatki,
deser, 3 rodzaje kanapek, kompot)

– usługi dodatkowe: brak

O firmie KOELNER


EME Aero – Tajęcina k/ Rzeszowa, województwo podkarpackie

– otwarcie: 24.02.2020

– zatrudnienie w EME Aero: ok 370 osób

– dzienna ilość korzystających: ok 280 osób

– ilość zmian: 2

– system zamawiania posiłków: TAK

– dopłata do posiłku: TAK

– system: Kuchnia produkcyjna

– ilość pracowników stołówki: 6 osób

– jadłospis: Standardowy (zestawy obiadowe, danie dnia, dania pojedyncze/

potrawy: 2 zupy, 2 dania mięsne, 1 danie jarskie, 1 danie fit, 2 sałatki,

deser, 3 rodzaje kanapek, kompot)

– usługi dodatkowe: brak

O firmie EME Aero